Repliek op het stimuleren van een betrokken gemeenschap

Op 23 december 2013

De laatste prioritaire beleidsdoelstelling is het stimuleren van een betrokken gemeenschap ! Dat vinden wij nu eens een echt goede beleidsdoelstelling want aan betrokkenheid van onze gemeenschap schort het her en der niet zo’n heel klein beetje. Heel wat beslissingen worden zeer eenzijdig beslist en gecommuniceerd in de media zonder enige betrokkenheid “at all” van de mensen die er soms het dichtst bijstaan. Denken we maar aan de communicatie rond het sociaal huis – Hoe denkt de buurt hierover rond het gemeentehuis ? al eens navraag gedaan ? Wij krijgen voornamelijk de feedback dat dit een schande is voor Langemark-Poelkapelle om het kasteel en z’n omgeving te verklooien door de extra bouwwoede van dit bestuur. Ware het misschien ook niet beter geweest om met de volledige gemeenteraad eens te debatteren en opties te bespreken vooraleer eenzijdig dergelijke beslissingen te laten publiceren in de pers.

Ook de studie die jullie bestellen om BKO en een deel van de school onder te brengen in de kerk van Poelkapelle zonder enige inbreng van de Poelkapelse parochianen duidt op weinig respect en wil om de gemeenschap te betrekken.

Misschien kan een extra actiepunt gemeld worden om voortaan de volledige gemeenteraad te betrekken bij het beleid vooraleer beslissingen worden gecommuniceerd aan de pers. Trouwens ook dit meerjarenplan werd door CD&V al uitbundig gecommuniceerd via sociale media als is het al goed gekeurd. Wat zitten we hier als gemeenteraad dan eigenlijk te bakkeleien of welke muppet-show wordt hier opgevoerd ? Wellicht ware het iets galanter eerst het debat desbetreffend in de verschillende raden af te wachten en heel misschien her en der nog wat bij te sturen . Maar het ego en de trots van deze beleidsploeg kent wellicht geen grenzen .

Als we de acties een voor een doornemen die de betrokkenheid van de gemeenschap moeten stimuleren lezen we bovendien geen acties om bovenstaande te verbeteren – eerder een opsomming van puntjes waar minstens 80 % van de burgers uit dit dorp niet meteen wakker van liggen.

Dan lezen we verder dat het imago van vertel- en verhalengemeente moet versterkt worden. Hoe groot achten jullie de stimulatie van de betrokkenheid van onze gemeenschap door het opkrikken van dit imago ?

De kinderen van Fedasil zullen aan de helft van de prijs mogen deelnemen aan de speelpleinwerking. Waarom zou Fedasil hier niet het volledige bedrag mogen ophoesten zoals een ander? Moeten onze bewoners van L-P dan nog eens extra bijdragen voor de aanwezigheid van dit centrum in onze achtertuin ?

Bovendien willen jullie ernaar streven dat de Langemark-Poelkapellenaars kennis maken met de bewoners van het asielcentrum. Wij zouden er eerder naar streven dat we daar geen vreemde bewoners meer moeten ontvangen . Wij dachten bovendien tijdens een van de vorige zittingen van O-VLD te mogen begrijpen dat dit asielcentrum zou verdwijnen. Hoe ver staat men daar mee? Zou dit niet eerder ons streven moeten zijn ?

De seniorenuitstappen worden ook aangehaald in deze maar hadden wij niet begrepen dat jullie deze duurder gingen maken ? Hoe willen jullie de betrokkenheid van de gemeenschap dan stimuleren door activiteiten als deze duurder te maken  ?

Het herinrichten van de jongenschool Poelkapellestraat als jeugdlocalen voor de Chiro maakt ons ook niet zo uitbundig naar het stimuleren van de betrokkenheid van de gemeenschap. Na vele malen van het kastje naar de muur te zijn gestuurd is het wel meer dan noodzakelijk. Het budget dat jullie voor deze voorzien van 10000 euro lijkt ons echter verloren geld gezien de school op termijn plaats moet ruimen voor woningbouw. Waar zal de chirojeugd dan heen moeten ?

Aandacht hebben voor duurzaamheid bij organisatie. Daar moeten jullie toch eens wat duiding bij geven wat dit te maken heeft met betrokkenheid van de gemeenschap stimuleren…

Een van de  weinige punten die een beetje in de richting gaan om betrokkenheid van onze gemeenschap te verhogen  is de stimulatie van sportmogelijkheden voor personen met beperkingen.

Door het organiseren van sportactiviteiten voor het gemeentepersoneel en dat van de OCMW aangevuld met de brandweer zien wij ook niet hoe jullie de betrokkenheid van de gemeenschap denken te verhogen.  Bij gemeenschap  denken wij aan alle bewoners van de gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is